Elitserien i bandy – Hammarby tar Ljusdal

Ljusdal har haft en tuff öppning på bandysäsongen med position i tabellbotten efter att ha förlorat de 5 första matcherna i bandyns elitserie. Nu ställdes man mott serietvåan Hammarby på hemmaplan på tisdagen. Det höll i knappt två minuter. 6–1 mot Edsbyn följdes upp med 9–3 mot Ljusdal.

Kalle Spjuth (Hammarby) inledde målskyttet efter 2 minuter av matchen. Nykomlingen i bandyns Elitserie gav dock inte upp utan försökte spela anfallsbandy, men bortalaget var bättre. Spjuth gjorde sitt andra mål strax innan paus.

Tidigt i andra halvleken kom en reducering, men Hammarby svarade med två snabba mål av Misja Pasjkin – totalt fyra mål – och då var matchen avgjord. Till slut så var ställningen 9–3. Hammarby börjar ha en bra målskillnad.

Stig Björne

 

 

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: