SCB: Hög IT-användning i Sverige

SCB:s analys av IT-användandet i Sverige visar, som vanligt, att svenskarna är bra på att ta till sig ny teknik och använda olika IT-tjänster. Parallella undersökningar verifierar också bilden som svenskar bland de topp fem i världen vad gäller användande av olika IT-tjänster.

Stig BjörneSCB:s undersökning visar att 46%använt en bärbar dator och 14% en surfplatta för mobilt internet. Nästan 60% av personerna i åldern 16-74 år har under första delen av 2012 använt en smartphone eller mobiltelefon för att koppla upp sig mot nätet.

Allmänt sett har en högre andel män än kvinnor använt mobila internetuppkopplingar, oavsett utrustning.  Uppkopplandet har skett bortom hem eller arbetsplats. Känner du igen att det är problem med täckning och att telefonen kopplar ned sig? Cirka 30% har haft detta problem under första kvartalet i 2012. 

Stig Björne 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: