Tillväxtanalys: Privat riskkapital vill helst ej satsa på Cleantech

Tillväxtanalys skriver i en rapport med målet att ta fram kunskap om förutsättningar och hinder för riskkapitalinvesteringar inom ”Cleantech”, att segmentet har svårt att attrahera in kapital.

Sammanfattning: Stig Björne

Privata riskkapitalinvesterare anser att cleantech, ffa energisektorn, är mindre attraktivt för att atttrahera  riskkapital. Orsaken är att cleantech-bolag upplevs som alltför kapitalintensiva inom segmentet och då främst i energisektorn. Investeringarna anses vara långsiktiga, för dyra att skala och de innebär högre politiska risker.

Mindre riskkapitalister med begränsad tillgång till privat kapital föredrar mindre kapitalintensiva investeringar som ger snabbare avkastning och där riskerna är lägre.

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: