Bankerna stryper finansieringen till småföretagen?

Företagarnas analys om hur Sveriges småföretag upplever den ekonomiska utveckling visar föga förvånande att de ser en kraftigt försämrad konjunktur. Småföretagen lider av ökade svårigheter med låna pengar då bankerna ställer allt hårdare villkor för lån. Bankerna ökar kraven på säkerhetet på eget kapital vid köp och vid ägarskiften.

Frågan är när staten eller annan aktör överväger andra typer av finansieringssystem för småföretag. Till exempel kreditgarantier.

Många småföretagare menar enligt en annan undersökning att det under de senaste fem åren har det blivit svårare att driva företag.

Stig Björne

 

 

 

 

 

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: