Riksbanken sänker reporäntan från 1,25 till 1,0%

Riksbank sänkte reporäntan från 1,25 till 1,0%. Räntan har därmed sänkts med 0,75% på 1 år. Den svaga utvecklingen i euroområdet påverkar så att den svenska ekonomin bromsar in.

Inflationstrycket är lågt. Hushållens konsumtion har svag utveckling. Arbetslösheten stiger. Utvecklingen i euroområdet är svag och fortsätter att påverkas av skuldkrisen. Den svaga utvecklingen i euroområdet påverkar den svenska ekonomin. Handeln med omvärlden, konsumtionen och investeringarna utvecklas svagt. Varslen har ökat de senaste månaderna.

Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: