Tillväxtanalys: Statens stöd till näringslivet 2011 – 49 miljarder kr

Tillväxtanalys har undersökt statens finansstöd till näringslivet för år 2011. Rapporten tar upp hur stödet utvecklats sett ut över tid och om finansstödet delats ut i enlighet med EU-kraven på redovisning av statliga stöd till näringslivet. Både tjänste– och industrisektorn omfattades av redovisningen.

De grupper ur näringslivet som fick ökat stöd under 2011 var småföretag med 282 procent, energistöd med 9,8 procent samt FoU med 24 procent.

Läs mer

Text: Stig Björne

 

 

 

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: