Stig Björne: Pendling i Sverige

Statistiska Centralbyråns statistik på pendlingsvanor inom olika yrken visar att flygvärdinnor och maskinbefäl ligger i topp. Lägst antal pendlare var bla förskollärare och maskinoperatörer. Som pendlare räknas de som bor i en kommun och arbetar i en annan.

Av de 4 099 440 anställda i landet mellan 16-64 år pendlade 35% till jobbet. Kvinnor pendlade i något lägre utsträckning än män. 50% av alla män som arbetade i Stockholms bodde i en annan kommun. Störst inpendling av alla kommuner i Sverige hade Solna kommun – 88%.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: