Färre anställda i landet inom tillverkningsindustrin

Mängden anställda i landet steg med ungefär 1,2% till nästan 4,2 miljoner personer under första kvartalet 2013 i jämförelse med samma kvartal 2012. Antalet anställda ökade något mest i den privata sektorn, 1,4%. Lönesumman ökade totalt med 3,0%. 

Antalet lediga jobb under det första kvartalet var 73 500 det första kvartalet 2013. Vilket är fem procent färre än första kvartalet 2012. I tillverkningsindustrin backade antalet anställda med 1,9%. I branscherna; juridik, ekonomi, vetenskap och teknik ökade antalet anställda med 4,5%.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: