Restaurangbranschens omsättning ökade

Inte bara tjänstproduktionen ökade omsättningen i början på 2013. Det gjorde även restaurangbranschen. Den ökade försäljningsvolym med 0,3 procent under mars, jämfört med mars 2012. Bäst gick det för kaféerna, som ökade med 5,4 procent.

Försäljningsvolymen har hittills under 2013 ökat med 2,0 procent jämfört med 2012. Den enskilt högsta utvecklingen under 2013 har varit i kategorin kaféer. Försäljningsvolymen för denna kategori var 6,1 procent. Personalrestauranger är den kategori som minskat mest under 2013, -5,5 procent.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: