Pajala – Årets företagarkommun 2013

Föreningen Företagarna och UC har rankat utvecklingen av företagen i alla svenska kommuner. Undersökningen grundas på parametrar i företagens senaste bokslut och det som mäts är förändring av resultat, omsättning, kreditvärdighet och antal företag i kommunen.

I 142 av landets kommuner ökade omsättningen under 2012 i minst 50% av företagen, men i bara 78 kommuner redovisade minst 50% av företagen ökad vinst. 2012 var därmed sämre för företagen än 2011 trots att företagen blev fler till antalet och även mer kreditvärdiga. UC och Företagarna har därför utnämnt Pajala till Årets företagarkommun 2013 eftersom det var där som tillväxten ökade bäst.

På 2:a och 3:a plats kom Gällivare och Ånge. Utvecklingen under de senaste 5 åren har varit bäst i Norrbotten med Gällivare i topp före Öckerö och Knivsta. Det är i första hand i småföretagssektorn som tillväxten sker.

Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: