Bättre för de flesta sedan 90-talet

Statistiska Centralbyrån rapporterar att den ekonomiska utvecklingen för en vanlig svensk barnfamilj från år 1997 och framåt har fått högre inkomst­standard under 2000-talet. Antalet barn i familjer med låg inkomst­standard har from 1997 och framåt minskat från 18 till 8%.

Enligt SCB innebär en låg inkomststandard en disponibel inkomst under 19 800 kronor per månad, räknat för år 2011 för till exempel en familj som består av två vuxna med två barn. Data visar att inkomststandarden i barn­familjerna ökat från 1,32 år 1995 till 1,97 år 2011.

Läs mer på Stig Björne.com

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: