Den demografiska utmaningen

Demografin i Sverige är utmanande. Det vet vi.  Många kommuner har en mycket ogynnsam demografisk struktur. Det finns för få unga i relation till andelen äldre. Generellt måste en större andel äldre försörjas av en allt mindre andel unga.

Man har bla  jämfört hur många 25-åringar som är kvar sju år senare. Endast i 40 kommuner finns det lika många eller fler 25-åringar än 18-åringar. Enligt undersökningen från Jönköping som baseras på data från SCB är det Solna i Stockholmsregionen som haft det största ökningen.

Läs mer på Stig Björne Analys

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: