Restaurangbranschen ökade 2013

Förra året var ett givande år för restaurangbranschen. December 2013 var inget undantag. Försäljningsvolym ökade med 3,6% jämfört med samma månad 2012. Ökningen i löpande priser var i december 2013 på hela 5,0%

Delbranscherna inom restaurangbranschen gick bra. Extra bra gick det för kaféer (+8,0 %) . Försäljningsvolymen inom lunch- och kvällsrestauranger, ökade under 2013 med 4,9%  jämfört med år 2012. Den höga omsättningstillväxten som noterats de senaste månaderna fortsatte under december.

Läs mer på Stig Björne blogg

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: