Sysselsättningen inom industrin minskar

Sista kvartalet 2013 ökade antalet anställda i landet med 1,3% till ca 4 300 000 personer i relation till tredje kvartalet, en trend av stigande sysselsättning alltså

Inom den privata sektorn minskade Tillverkningsindustrin antalet anställda med 2,4%.

I den offentliga sektorn så ökade Staten antalet anställda med 1,7%, landstingen med 0,8% och den primärkommunala sektorn med 0,4%. Under 4:e kvartalet fanns 56 000 lediga jobb varav 43 000 fanns inom den privat sektorn och övriga inom den offentliga.

Läs mer på Stig Björne Analys

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: