Stockholm – Fortsatt stark befolkningsökning

En prognos sammanställd av Handelskammaren visar att Stockholms län förväntas växa ännu snabbare än föregående prognoser.  Bedömningen pekar på att befolkningen kommer att öka med drygt 30 procent perioden 2014 – 2045. Underlaget kommer från SCB och Stockholms läns landsting.

2045 väntas Stockholms län ha sju kommuner med fler än 100 000 invånare. De två kommuner i Sverige som har högst befolkningstäthet idag – Solna och Sundbyberg – är de som kommer att stå för den största procentuella ökningen.

Läs mer på Stig Björne Tillväxt

About Stig Björne

Stig Björne bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Umeå där han utbildade mig till ekonom vid Handelshögskolan. Tidigare arbetade Stig Björne som VD och senare seniorkonsult på Sweco Eurofutures AB.

%d bloggare gillar detta: